NBA

Ebben a blogban az Amerika Profi Kosárlabdáról, az NBA-ről azon belül is a Cleveland Cavaliers-ről olvashat a kedves látogató. Kis kiegészítés: néha nem csak erről.

Linkblog

Utolsó kommentek

  • judit: :):):) Jó volt ez a kis beszámoló...és télleg volt 1 csomó helyesirási hiba....sebaj...:P jó ez a ... (2008.07.18. 20:56) Horvátország
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

NBA- A Cleveland Cavaliers rövid története

2008.01.11. 22:39 | bubu23 | Szólj hozzá!

Ebben az írásomban a Cavs rövid történetét foglalom össze hogy lássuk milyen úton is jutott el a csapat oda ahol van. Ez egy fajta csapatelemzés is aminek ez az első része és majd lesz második rész is vmikor
Hogy azok is tisztán lássanak, aki nem túl régóta követik figyelemmel az NBA történéseit, kezdjük egy kis történelmi összefoglalóval: a Cleveland Cavaliers 1970-es megalakulása óta nem bővelkedett túlzott csapatsikerekben, ha be is jutott a rájátszásba annak második körében mindig kapitulálni kényszerült. Erre a James éra előtt a '97-98-as szezonban volt utoljára példa. Az ezt követő időszak aztán súlyos mélyrepülésbe torkollott, aminek tetőfokaként a 2002-03-as szezont 15 győzelemmel és 67 vereséggel sikerült teljesíteni. Ennek következményeként, elsőként választhattak a 2003-as játékos börzén. Ott a középiskolás, akkor már országosan ismert tini szupersztár LeBron James mellett döntöttek. Mint látjuk ez nagyon jó döntés volt, hiszen az ifjú sztárral a 03-04-es idényben 35-47-re módosult a nyertes és vesztes meccsek aránya. Ekkor a csapat kezdőjét Ricky Davis, Darius Miles, Carlos Boozer, Zydrunas Ilgauskas és James alkották. A következő szezon ennél már jobbra sikerült (42-40) valamint jelentősen változott a gárda játékosállománya. A kezdőből a litván centeren és Jamesen kívül mindenki távozott helyükre Gooden, Snow, Huges érkeztek, valamint olyan hasznos kiegészítő ember, mint Varejo. Tehát a menedzsment arra törekedett, hogy James mellé egy ütőképes bajnokesélyes csapatot építsen. Sajnos a rájátszásról azonban csak egy hajszállal lemaradó Lovagok hamar kényszerpihenőre kényszerültek.
Aztán jött a 05-06-os szezon megszerezték a tripladobásairól méltán elhíresült Marshallt a Raptors- tól és meg sem álltak 50 győzelemig, és ezzel bekerültek a rájátszásba ’98 óta először. Itt az első körben sikeresen túlléptek az Arenas - Jamison duó által fémjelzett Washingtonon, a második körben azonban kénytelenek voltak fejet hajtani az akkor már Keleten hosszú ideje egyeduralkodó Detroitnak.
A 06-07-es szezont újult erővel és két újonccal kezdő Clevelandiak kiegyensúlyozottan és szépen játszottak, ismét megvolt az 50 győzelem, ami a Keleti második helyhez volt elég, így Jamesék pályaelőnnyel várhatták a play off-ot (rájátszást). Az első körben ismét a Washingtonnal kerültek össze, ám a most Arenas nélkül felállni kényszerülő fővárosiak most sem jelentettek gondot. A második körben következett a Kidd – Cartet – Jefferson trió által fémjelzett Nets akik szintén kénytelenek voltak behódolni KING James – nek és udvartartásának. Ezután a franchise történelmében először a csapat a Keleti- Konferenciadöntőben, találta magát, ahol az ellenfél nem volt más, mint a Detroit Pistons. Most azonban a csapatösszetartással és a szívből jövő győzni akarással és nem utolsósorban James nagyszerű játékával a sokat tapasztalt Autóvárosi veteránok csak a versenyt voltak képesek felvenni, kiütni viszont nem tudták a Lovagokat. Ezek után ismét újabb aranysorok íródtak a csapat nagy történelemkönyvébe: a Cavs több mint 30 éves fennállása során először masírozott be az NBA nagydöntőjébe, ahol az elmúlt 8 év sikercsapatával a San Antonio Spursel találta magát szemben. A sok éve együttjátszó, jól összeszokott hírhedt védekezéséről híres Sarkantyúsok túl nagy falatnak bizonyult és 4-0 – val kisöpörte a Lovagokat a döntőből. A Spurs ezzel 1999 óta a negyedik bajnoki trófeáját zsebelte be. (1999, 2003, 2005, 2007)
Nos az első rész eddig tart majd legközelebb folytatom történeti áttekintésnek ezzennel vége meg amúgy is most fáradt vagyok már. :P

A bejegyzés trackback címe:

https://nba23.blog.hu/api/trackback/id/tr56549910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása