NBA

Ebben a blogban az Amerika Profi Kosárlabdáról, az NBA-ről azon belül is a Cleveland Cavaliers-ről olvashat a kedves látogató. Kis kiegészítés: néha nem csak erről.

Linkblog

Utolsó kommentek

  • judit: :):):) Jó volt ez a kis beszámoló...és télleg volt 1 csomó helyesirási hiba....sebaj...:P jó ez a ... (2008.07.18. 20:56) Horvátország
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mi is történt ebben az idényben? 2. rész

2008.07.03. 14:24 | bubu23 | Szólj hozzá!

Igyekszem tehát hű lenni korábbi ígéretemhez, folytatódik az év értélelő/összefoglaló. A legutóbbi részt az All Star gálával fejeztük be, most pedig elsősorban a játékosmozágsokról lesz szó. A játékoscserék az NBA-ben legalább, hanem annyira izgalmasak mint a fociban. Kis különbség azért van mert még a labdarúgásban inkább adják-veszik a klubbok a sportolókat, itt inkább cserekereskedelmről van szó.

Mint minden éven a szezonfelező után, most is érdekes cseréknek lehettünk tanúi, kezdjük is mindjárt Pau Gasol Los Angelesbe költözésével. Sajnos a Lakers még év közben elvesztette fiatal centertehettségét Andrwe Bynumot így megfelelő erősítés után kellett néznie. Gasol pont kapóra jött, hiszen a sikertelenségek miatt már igencsak elvágyódott Memphisből, az ottani vezetőség pedig gondolva a jövőbeni fiatalításra vagy esetleges kereterősítésre a lejáró szerződésű Kwame Brownt (plusz még néhány töltelék játékost) kért érte cserébe. Ezzel az arany-lilák jó üzletett csináltak, hiszen szinte egy csomag sósmogyoróért szereztek egy olyan kaliberű magasembert akivel azonnal bajnokaspiránssá lépett elő a csapat.

A másik nem túl meglepő trade (csere) Shaquille O'Neal Phoneixbe küldése volt, helyette Shawn Marion érkezett Miamiba. Számomra elég meglepő volt már tavaly is, hogy a 2006-ban még bajnok Heat-et az idei szezonra annyira "szészedték", hogy mindössze 15 győzelemre futotta tőlük. Hozzáteszem amikor Shaq nem volt sérült és a pályán volt talán még úgy se ment a játék. Ésszerűnek ez a csere is ésszerű volt (a Miami részéről legalább is) mert Marion szerződése idén lejár így jelentős összeg szabadulhat fel a fizetési sapka (limit) alatt. A Phoneix szempontjából már nem ennyire egyértelmű a helyzet, ugyan is idén már az első körben búcsúztak a rályátszásból. O'Neal pedig hiába meghatározó és karakteres játékos még mindíg, már nem fiatalodik és hiába nyilatkozta azt, hogy majd ő a csúcsra juttatja az arizoniaiakat sztem ez már nem fog neki sikerülni.

A harmadik "eset" ami szintén említésre méltó, Jason Kidd Dallasba cserélése. Sokat halottunk olyan pletykákat, hogy Kidd New Jersey mezben akar nyugdíjba menni, nos nem így alakult. Ellenértékként Devin Hariss érkezett ami szerintem szintén nem rossz a Nets-nek. Hariss mostanában fejlődést mutat, már nem dobál el minden labdát a vonalon (3 pontos) túlról, emelett pedig tényleg tehetséges fiatal irányító. A texasiak pedig megkapták korunk még mindíg legjobb aktív irányítóját (aki nem mellesleg idén is erősíti az amerikai vállogatottat) így elvileg minden adott lehet a jó szereplésre. Sajnos ez a csere után megmaradt meccseken még nem látszott, Kidd nem igazán tudta átvinni az a hatást amit a Hudson parton megszokhattunk tőle. Én bízom benne, hogy a "Kölyöknek" még jó pár jó éve van hátra a ligában és ezalatt még sok emlékezetes megmozdulást láthatunk tőle.

Most pedig elérkeztünk a számomra legfontosabb trade-hez: a Celeveland szinte a keret 1/3-át elcserélte. Szükség is volt erre hiszen egyáltalán nem úgy alakult az idény ahogy az várható lett volna. Huges és Gooden sokat betlizett, Pavlovic, Varejo, Snow és Marshall pedig sokat voltak sérültek. Így hát Larry Hugest, Drew Goodent, és Shanon Brown-t elküldték a Szeles városba, Chicagoba helyettük pedig 2 veterán Ben Wallace és Joes Smith érkezett. A második körben Donyell Marshall Ira Newble-el karöltve csomagolhatott és repülhetet Seattlebe, onnan pedig Delonte West, és Wally Szczerbiak utazhatott Celevalandbe. Egy biztos: alaposan fel lett forgatva a csapat, na de lássuk megérte-e? Tény, hogy Wallace soha nem volt támadó oladalon túl hatékony, de hol vannak már azok az évek amikor még átlagosan 15 lepattanót szerzett egy este alatt? Big Ben még mindíg jól védekezik ugyan, viszont felette sem múlik el nyomtalanul az idő, már nem tud 40 perceket a pályán lenni. Ami még negatívum vele kacsolatban az a hatalmas összegű szerződése. Joe Smith se mai gyerek már, viszont nagyon rutinos és sokszor hasznos kiegészítő ember. Delonte West még csak harmad éves, azonban ő teljesített legjobban a cseréket követően amiben talán az is szerepet játszik, hogy majd minden meccsek kezdő volt. Azért eltudnék képzelni nála jobb irányítót is főleg azért mert a Sonicsban inkább bedobót játszott. (ahhoz azonban meg nem elég magas). Szczerbiak minőségi játékos (még mindíg az) ám mióta elcserélték Minnesota-ból nem találja a helyét. Pedig őt anno még az első 5-6-ban választották a drafton és All Star is volt. Remélem a következő idényre jobban összeszokik majd a többiekkel és jobb formában fog játszani. Összességében tehát jól jött már a változtatás azonban ezzel még koránt sincs vége az erősítésnek. A Cavs vezetőségének a nyár folyamán még egy ponterős dobóhátvédet mindenképp igazolnia kellen James mellé. Ezügyben már voltak olyan hírek, hogy a szabadügynökké váló Micheal Redd-et fogják elhozni a Milwaukee-ből. De erről majd bővebben egy másik bejegyzésben.:P

Érdekes ám kisebb horderejű csere volt még Bobby Jackson Houstonba küldése, szerintem csereként beleillet a New Orleans játékába, bár hiányát Jannero Pargo remekül betöltötte. A rakétáknál vele már 4-re bűvült az irányítók száma, ők tudják.

Nos hát ennyi lenne a játékoscserés rovat, ők voltak akik tényleges jelentősséggel bírnak. A következő részben az alapszakasz többi része és a rájátszás kerül majd bemutatásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://nba23.blog.hu/api/trackback/id/tr12551329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása